Na hlavný obsah

Megkezdődik az oroszvári kastély rekonstrukciója, a napokban indulnak a munkálatok

A helyreállításnak 2029 végére kell befejeződnie.

Megkezdődik az oroszvári kastély rekonstrukciója, a napokban indulnak a munkálatok
Foto: TASR/Pavol Zachar

Megkezdődik az oroszvári kastély rekonstrukciója, a munkálatok a következő napokban indulnak. A műemlék helyreállításának 2029 végére kell befejeződnie. Kedden Robert Kaliňák (Smer) miniszterelnök-helyettes, Juraj Gedra, a Kormányhivatal vezetője és a kivitelező cég képviselői hivatalosan is elindították a munkálatokat. Az épületet reprezentatív célokra és a nyilvánosság számára fogják használni.

A közbeszerzéssel kapcsolatos eljárási kérdések mellett a legnagyobb kihívást a projekt finanszírozásának megszerzése jelentette.

„Kezdetben a rekonstrukció várható összege körülbelül 85 000 000 euró volt, a pályázat végső összege pedig 105 000 000 euró“ – mutatott rá Gedra.

A kastélyt a Kormányhivatal kezeli. A rekonstrukcióra 2019. decemberében írták ki a közbeszerzési pályázatot, de a folyamatot több kifogásolási eljárás is hátráltatta. Június elején a Közbeszerzési Hivatal lezárta a pályázat elbírálásával és a nyertes ajánlat meghatározásával kapcsolatos kifogások miatt indított eljárást, azt elutasította.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban