Na hlavný obsah

A Covid járvány bioterrorizmus volt ezért kormánygéppel EB-re utazni nem gond, de Orosz Örs azért lemondott, igaz a Szövetség EP szereplése miatt

Belpolitikai összefoglaló Szilvássy Józseffel

Peter Kotlár az SNS képviselője a kormány által kinevezett járványügyi illetékes kormánybiztos, bioterrorizmusnak nevezte a Covid járványt. Többször fordult a napokban a kormánygép Pozsony és az Európa Bajnokság helyszíne között, miniszterekkel, pártemberekkel. Orosz Örs vállalva a felelőséget a magyar párt választási kudarcáért, lemondott a Magyar Szövetség alelnöki posztjáról.

Kotlár a bizottság ülésén arról beszélt, szeptemberben ismerteti a járványkezeléssel kapcsolatos vizsgálat eredményeit, amelyek „az incidenciát és más mérhető paramétereket figyelembe véve Szlovákiában nem volt világjárvány”, ehelyett „bioterrorizmust” emlegetett. „És nem csak Szlovákiában” – fűzte hozzá.

A hétfői belga-szlovák EB futbalmérkőzésre a kormány különgépével utaztak a miniszterek Frankfurtba, az ellenzék szerint ez nincs rendben, és lemondásra szólították fel a belügyminisztert.

Orosz Örs közösségi oldalán közzétett videóüzenetében jelentette be, hogy lemond a Magyar Szövetség alelnöki posztjáról. A komáromi városi és Nyitra megyei képviselő a távozás okaként a 3,8%-os EP-választási eredményt nevezte meg, melyet sokkolónak tart, kiemelve, hogy pártjuk csak a köztársaságielnök-választás során ért el ennél rosszabb eredményt.

Közéleti-politikai összefoglaló Szilvássy József újságíróval a Pátria Rádióban. A műsort Kálmán Norbert vezette.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban