Na hlavný obsah

A belügyminiszter szerint a közvéleményt nem érdekli, mi történik az RTVS-ben

Milan Majerský, a KDH elnöke megerősítette, hogy az Alkotmánybírósághoz fordulnak az ellenzéki pártok, ha nem vétózza meg az államfő az RTVS megszüntetéséről szóló törvényt.

A belügyminiszter szerint a közvéleményt nem érdekli, mi történik az RTVS-ben
Foto: TASR/Dano Veselský


Matúš Šutaj Eštok (Hlas) belügyminiszter a TA3 hírtelevízió politikai vitaműsorában kijelentette, hogy a közvéleményt nem érdekli, mi történik az RTVS-ben, és hogy az intézmény az eddigi formájában megszűnt.

A Hlas SD politikusa szerint július elseje után az új STVR közszolgálati médium lesz, amelynek a fő küldetése a régiók életének bemutatása lesz, mert azt a kereskedelmi csatornák elhanyagolják.

Milan Majerský, a KDH elnöke megismételte, ha Peter Pellegrini államfő nem vétózza meg az RTVS megszüntetéséről szóló törvényt, az ellenzéki pártok az Alkotmánybírósághoz fordulnak. A műsorban terítékre került a választási körzetek kérdése is, amelynek megváltoztatásával mindketten egyetértettek.

Šutaj Eštok szerint jó lenne, ha minden járásnak saját parlamenti képviselője lenne, Majerský viszont a megyék számából kiindulva a nyolc választási körzet mellett állt ki. Hozzátette, ha szolid szakmai vita alakulna ki a kérdésről, és nem politikai nyomás alatt akarnának dönteni, a KDH támogatni tudná a koalíciós javaslatot.

(TA3)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban