Na hlavný obsah

Hajko: Az STVR-törvény célja, hogy megszabaduljanak a jelenlegi vezetéstől

A Szlovák Televízióról és Rádióról (STVR) szóló törvénytervezet célja, hogy megszabaduljanak a jelenlegi vezetéstől, és a „saját” embereiket ültessék a helyükbe - mondta a KDH képviselője, Jozef Hajko a parlamenti vita során.

Hajko: Az STVR-törvény célja, hogy megszabaduljanak a jelenlegi vezetéstől
Jozef Hajko Foto: TASR/Pavol Zachar

Szerinte az STVR tanácsa a hatalom meghosszabbított karja lesz. Üres beszédnek nevezte azokat az érveket, amelyek szerint az intézmény függetlenségét az fogja garantálni, hogy az igazgatót nem a parlament, hanem a tanács fogja megválasztani.

Szerinte a törvényt összecsapták, és abszurdnak nevezte az igazgatótanács tagjai és az vezérigazgató illetményének emelését. Szerinte ez az RTVS privatizációja.

Visszautasítja az RTVS újságíróinak kritizálását, szerinte működik az intézmény.

„Az önök számára a közszolgálati média a politikusok, az önök politikai érdekeit kiszolgáló médium“ – mondta a kormánynak címezve, és hozzátette, az egymást követő kormányok saját érdekeiket akarják érvényesíteni az RTVS-en keresztül.

Hajko hozzátette, mivel a reklámok aránya megtízszereződik, az új törvény arra kényszeríti majd a közszolgálati tévét és a rádiót, hogy kommersz tartalmat közvetítsen.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban