Na hlavný obsah

INESS:  Szlovákia kiadásai olyan magasra csaptak, ami meghaladja a gazdaság teljesítőképességét

Ladislav Kamenicky pénzügyminiszter kreatív könyvelésének kínos kudarca után az Európai Bizottság vigyázó szemét ismét a szlovák költségvetési hiányára veti. A napokban pedig megérkezik a tagállamok gazdaságpolitikájának értékelése is.

INESS:  Szlovákia kiadásai olyan magasra csaptak, ami meghaladja a gazdaság teljesítőképességét
Ladislav Kamenický (Smer-SD) pénzügyminiszter Foto: SITA/Úrad vlády SR

Újabb elemzői csoportok figyelmeztetik országunk döntéshozóit, hogy jóval tovább nyújtózkodnak, mint ameddig a takarójuk ér.

A Gazdasági és Szociális Tanulmányok Intézete, valamint az Állami Számvevőszék alig néhány nap különbséggel jutott ugyan arra a következtetésre: Szlovákia kiadásai olyan magasra csaptak, ami már jelentősen meghaladja a gazdaság teljesítőképességét.

Első hallásra úgy tűnhet, hogy nincs új a nap alatt, hiszen az utóbbi hónapokban tömegével érkeztek az ilyen és ehhez hasonló szakértői vélemények. Mivel azonban a politikum rendszerint figyelmen kívül hagyta őket, a helyzet egyre tarthatatlanabb. Ezt pedig már az Európai Bizottság sem nézi jó szemmel.

Milyen következményei lehetnek, ha a bizottság úgy ítéli meg, hogy Szlovákia továbbra sem jeleskedik a spórolásban? Erről kérdezte Sidó H. Zoltán gazdasági szakírót, az Új Szó főszerkesztő-helyettesét Tilajcsík Dóra a keddi Reggeliben.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban