Na hlavný obsah

Peter Pellegrini meg akarja látogatni valamennyi szomszédos államot

Beleértve Ukrajnát is.

Peter Pellegrini meg akarja látogatni valamennyi szomszédos államot
Foto: TASR/Jaroslav Novák

Peter Pellgrini köztársasági elnök az RTVS 5 perc múlva 12 című politikai vitaműsorában megerősítette, hogy továbbra is érvényes a politikai pártoknak küldött meghívója, mely szerint egy kerekasztal-megbeszélésre hívta azokat.

Hozzátette azonban, ezzel várni kellene, míg Robert Fico miniszterelnök egészségi állapota is lehetővé teszi, hogy a találkozón részt vegyen.

Az államfő rámutatott, hogy a társadalom extrém módon megosztott, és az emberek megnyugtatása nemcsak a politikusok feladata. Jelezte, hogy szándékában áll a legjelentősebb médiumok képviselőinek meghívása az elnöki palotába, hogy elbeszélgessen velük arról, hogyan tudnak hozzájárulni a helyzet javításához.

Beszélni szeretne az internetes csatornák tartalomgyártóival, vagyis az influenszerekkel is. Az elnök beszélt arról is, hogy szándékában áll fokozatosan meglátogatni valamennyi szomszédos államot, beleértve Ukrajnát is.

Peter Pellegrini arról is beszélt, hogy az országban élő nemzetiségi kisebbségekkel szoros a kapcsolata, és a tanácsadói testületében is lesz magyar, illetve cseh nemzetiségű tag. Őket az adott kisebbség tagjaival való konzultáció alapján fogja kiválasztani.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban