Na hlavný obsah

A PS és a KDH kritizálja, a Slovensko elutasítja a lex merényletet

A Progresszív Szlovákia elnöke szerint a törvényjavaslat nem úgy reagál a merényletre, ahogyan elképzelték, Igor Matovič pedig kifogásolta az életjáradékot is.

A PS és a KDH kritizálja, a Slovensko elutasítja a lex merényletet
Rendőri felügyelet Robert Fico miniszterelnök lakhelye előtt. Foto: TASR/Jakub Kotian

A Progresszív Szlovákia (PS) bírálja a lex merénylet tervezetet, amely az alkotmányos tisztségviselők biztonságával és védelmével nem összefüggő rendelkezéseket, valamint a gyülekezési jogot korlátozó passzusokat tartalmaz.

A KDH még tárgyalni fog a javaslatról, de valószínűleg nem támogatná azt a jelenlegi formájában.

A Szlovákia mozgalom, a Keresztény Unió és a Za ludí képviselői elutasítják a kormány javaslatát, és annak visszavonását követelik.

„Úgy látjuk, hogy ezek a javasolt változtatások nem úgy reagálnának a merényletre, ahogyan azt elképzeltük. Ennek szellemében ez egy kicsit kiábrándító” – mondta Michal Šimečka, a PS elnöke és a parlament alelnöke.

František Majerský, a KDH parlamenti képviselője kijelentette, hogy néhány dolgot pozitívnak lát a javaslatban, de néhányat nem. Hozzátette, hogy a javaslatot még megvitatják, illetve módosító indítványt nyújtanak be.

Igor Matovič úgy látja, hogy a javaslat Fico jutalma „az ország ellopásáért”. Szerinte az életjáradék semmilyen módon nem függ össze a miniszterelnök biztonságával.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban