Na hlavný obsah

Az elkövetőjét ellenzéki aktivistának nevezte a szerda este közétett videójában a miniszterelnök

Június végén, július elején térhet vissza dolgozni Robert Fico. A videóban bírálta az Európai Uniót, hogy figyelmen kívül hagyták a figyelmeztetéseit a Smer politikusainak üldöztetésével kapcsolatban.

Az elkövetőjét ellenzéki aktivistának nevezte a szerda este közétett videójában a miniszterelnök
Foto: Robert Fico Facebook oldala

Robert Fico miniszterelnök elmondta, ha minden jól alakul, június végén, vagy július elején térhet vissza dolgozni. Ezt a közösségi hálón közzétett videójában mondta a kormányfő.

Közölte, nem tervez semmilyen jogi lépést, kártérítést sem követel a merénylőjétől, aki rálőtt a nyitrabányai kihelyezett kormányülés után. Azt mondta, megbocsát neki.

A férfit az ellenzék aktivistájának nevezte. Köszönetet mondott a mentőknek, az orvosoknak és az egészségügyi dolgozóknak, akik Besztercebányán és Nyitrabányán ellátták, és mindenkinek megköszönte a támogatást.

A merénylő indítékát az ellenzékkel hozta összefüggésbe a kormányfő. Fico megjegyezte, már hónapok óta hangoztatta, hogy Szlovákiában közel biztosra vehető egy kormánypárti politikus elleni merénylet. Hangsúlyozta, hogy tiszteletben kell tartani egymás eltérő véleményét.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban