Na hlavný obsah

Franciaország vasárnap választ, Bardella készülhet a kormányfői tisztségre

A felmérések alapján a szélsőjobboldali Nemzeti Tömörülés szerezheti a legtöbb mandátumot a franciaországi előrehozott parlamenti választásokon, miközben Macron polgárháborútól tart.

Franciaország vasárnap választ, Bardella készülhet a kormányfői tisztségre
Jordan Bardella a szélsőjobboldali a Nemzeti Tömörülés elnöke (b), Gabriel Attal a centrista Reneszánsz párt politikusa, a jelenleg is regnáló miniszterelnök (k) és Manuel Bompard a baloldali Új Népfront koalíció delegáltja (j) a szombati franciaországi választások előtti televíziós vitában. Foto: TASR/AP/Dimitar Dilkoff

Vasárnap rendezik meg az előrehozott parlamenti választások első fordulóját Franciaországban. Kedden este pedig sor került az első televíziós vitára. Emmanuel Macron államfőt azért bírálják politikai ellenfelei, mert azt mondta, a szélsőjobb, vagy a szélsőbal győzelme esetén polgárháború veszélye fenyeget az országban.

Hogyan alakulnak az erőviszonyok négy nappal a voksolás előtt? Erről kérdezte Soós Eszter Petronella franciaország szakértőt a franciapolitika.com blog házigazdáját Bábel Ivett a szerdai Reggeliben.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban