Na hlavný obsah

Ismét találkozik az amerikai és az ukrán elnök

A két államfő a D-nap 80. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségeken a franciaországi Normandiában és a G7-ek olaszországi találkozóján fog találkozni.

Ismét találkozik az amerikai és az ukrán elnök
Volodimir Zelenszkij (b) és Joe Biden (j) Foto: SITA/AP

Joe Biden amerikai elnök találkozik Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel a D-nap 80. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségeken a franciaországi Normandiában és a G7-ek olaszországi találkozóján. Megvitatják Kijev helyzetét az Oroszország elleni harcban – közölte szerdán a Fehér Ház.

A találkozók bejelentése egy olyan időszakban történik, amikor Bident kritikák érik, amiért kihagyja a közelgő svájci békecsúcsot Ukrajnáról, és helyette egy kampányrendezvényen vesz részt – írja az AFP.

Jake Sullivan, a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsadója ugyanakkor hozzátette, hogy az Egyesült Államok nem tervezi, hogy katonai kiképzőit Ukrajnába küldje.

Zelenszkij pénteken Emmanuel Macron francia elnökkel is találkozik Párizsban. Megvitatják majd az ukrán hadsereg szükségleteit a folyamatban lévő orosz invázióval szemben – közölte kedden az Elysée-palota.

(TASR, AFP, Reuters)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban