Na hlavný obsah

A belügyminiszter az RTVS vitaműsorában Robert Fico állapotáról beszélt

Matúš Šutaj Eštok belügyminiszter az RTVS Szombati párbeszédek című vitaműsorában elmondta, hogy Robert Fico miniszterelnök egészségi állapota továbbra is súlyos, de stabil.

A belügyminiszter az RTVS vitaműsorában Robert Fico állapotáról beszélt
Foto: TASR/Dano Veselský

Azt a belügyminiszter nem tudta megmondani, mikor áll Fico újból munkába. Šutaj Eštok szerint a rendőrség továbbra sem zárta ki, hogy a merénylőnek lehettek bűntársai. Ami a kormányfő testőreinek a merényletkor tanúsított viselkedését illeti, a miniszter szerint még korai azt értékelni, jelenleg folyik a vizsgálat, az viszont tény, hogy megmentették az életét, mert a pisztoly tárában 15 töltény volt, ellenben a merénylő csak ötször tudta elsütni a fegyvert.

Šutaj Eštok nemtetszésének adott hangot, hogy a műsorvezető ismételten a testőrök felelősségrevonásáról kérdezte. A belügyminiszter szélsőséges pártnak nevezete a Slovensko, korábban OLaNO pártot, amellyel nincs értelme tárgyalni. Azt mondta, vissza akarnak térni a 2010 előtti időszakba, amikor Igor Matovič még nem volt a politikában, és a többi párttal tárgyalni akarnak a megbékélésről. A vitaműsor másik vendége, Milan Majersky KDH-elnök üdvözölte az ilyen tárgyalásokat.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban