Na hlavný obsah

Az izraeli hadsereg szerint sikerült likvidálniuk egy palesztin terroristát Dzsenínben

Legkevesebb egy ember meghalt és nyolc másik megsebesült egy izraeli légicsapásban a ciszjordániai Dzsenín városában - közölte péntek este a palesztin egészségügyi minisztérium. Az izraeli hadsereg szerint a légicsapás áldozata egy "körözött terrorista" volt - jelentette a DPA hírügynökség.

Az izraeli hadsereg szerint sikerült likvidálniuk egy palesztin terroristát Dzsenínben
Foto: TASR/AP/Majdi Mohammed

Az izraeli hadsereg péntek este közölte, hogy egy vadászgéppel és egy helikopterrel támadta egy helyi terrorhálózat parancsnoki központját Dzsenínben. Azt mondta, hogy a megölt férfi egy sor terrortámadásért volt felelős, köztük a 32 éves izraeli civil, Meir Tamari 2023 májusában történt meggyilkolásáért.

A palesztin egészségügyi minisztérium szerint a férfi az épületre mért légicsapásban halt meg. A nyolc sebesült állapota stabil, őket kórházakban kezelik. A Reuters nem tudta azonnal ellenőrizni személyazonosságukat.

Az izraeli hadsereg szerint több fegyveres tartózkodott a megtámadott épületben. Hozzátették, hogy közülük néhányan részt vettek a dzseníni-lövöldözésben, és további terrortámadásokat akartak végrehajtani.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban