Na hlavný obsah

Meggyanúsították a Robert Fico elleni merényletet elkövetőt

A rendőrség eljárást indított Juraj C. ellen, akit bosszúból elkövetett emberölési kísérlettel gyanúsítottak meg.

Meggyanúsították a Robert Fico elleni merényletet elkövetőt

A Markíza televízió információi szerint a rendőrség eljárást indított Juraj C. ellen, aki szerdán több lövést adott le Robert Fico miniszterelnökre a kihelyzett nyitrabányai kormányülést követően.

Az elkövetőt védett személy elleni bosszúból elkövetett emberölési kísérlettel gyanúsították meg, tettéért pedig 25 éves szabadságvesztés, vagy életfogytig tartó börtönbüntetés fenyegeti.

A merénylő jelenleg a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség kirendeltségén van őrizetben. Sajtóértesülések szerint a 71 éves Juraj C. azt mondta a hatóságoknak, hogy büszke a tettére.

A TV Noviny információi szerint a merénylő a kormány április 24-én tartott dolná krupái kihelyezett kormányülésén is ott volt már, ahol Ukrajnát éltette, és árulónak titulálta a kormánytagokat.

A merénylő 2015 óta tagja a Szlovák Írószövetségnek, amely felháborodását fejezte ki a tegnapi fegyveres támadással kapcsolatban. Azt írták, a tagságát azonnali hatállyal visszavonják.

A merénylőt a rendőrök szerda éjjel az autójához kísérték, amelyet egy speciálisan kiképzett kutya vizsgált át robbanóanyag nyomai után kutatva. Ezt követően tűzszerészek érkeztek, akik a csomagtartót és a motorháztetőt ellenőrizték, robbanószert azonban nem találtak.

(paraméter, rtvs)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban