Na hlavný obsah

Taylor Swift lehet az európai demokrácia megmentője?

Az Európai Biztosság alelnöke arra kérte az amerikai énekesnőt, Taylor Swiftet, hogy koncertsorozatának európai állomásain buzdítsa rajongóit az európai parlamenti választásokon való részvételre.

Taylor Swift lehet az európai demokrácia megmentője?
Foto: TASR/AP/Lewis Joly

Egészen napjainkig az első voksolás tartja a rekordot az európai parlamenti választások sorában, akkor ugyanis a szavazásra jogosult polgárok 62 százaléka járult az urnákhoz.

A lelkesedés azóta a kisebb kilengésektől eltekintve folyamatos lejtmenetet mutat, így egyértelmű, hogy az alig egy hónap múlva esedékes döntéshozatal egyik súlyponti kérdése a részvételi arány alakulása.

Nem csoda, hogy az unió illetékesei mindent és mindenkit bevetnek a lakosok mozgósítása érdekében. Legutóbb például egy olyan váratlan személyhez fordultak segítségért, aki még csak nem is európai: Taylor Swift amerikai énekesnőhöz.

Hogy miért nem olyan ördögtől való az ötlet, ami elsőre a valóságtól elrugaszkodottnak tűnhet? Hermann Veronika irodalomtörténészt és médiakutatót, az ELTE Bölcsészettudományi Karának egyetemi adjunktusát kérdezte Tilajcsík Dóra a hétfői Reggeliben.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Titulka rovatban