Na hlavný obsah

A palesztin enklávéban humanitárius katasztrófa fenyeget, a világ vezetői, köztük Joe Biden amerikai elnök, a harcok humanitárius szüneteltetésére szólítanak fel

A Gázai övezetben még mindig több mint 20 000 sebesült van, akik csak korlátozottan jutnak egészségügyi ellátáshoz. Ezt az Orvosok Határok Nélkül nevű humanitárius szervezet jelentette be, miután az első sebesült palesztinok, külföldiek és kettős állampolgárságú személyek elhagyták az enklávét.

A palesztin enklávéban humanitárius katasztrófa fenyeget, a világ vezetői, köztük Joe Biden amerikai elnök, a harcok humanitárius szüneteltetésére szólítanak fel
Áldatlan állapotok uralkodnak a gázai kórházakban. Foto: SITA/AP

A szervezet ismételten több ember evakuálására, tűzszünetre és nagyobb mennyiségű humanitárius segély Gázába engedésére szólított fel.

Franciaország szerdán aggodalmát fejezte ki a Gázai övezet legnagyobb menekülttábora, Dzsabalíja elleni izraeli légicsapások miatt, és humanitárius szüneteket sürgetett a segélyek célba juttatása érdekében.

Joe Biden amerikai elnök szintén a konfliktus szüneteltetését szorgalmazta, annak érdekében, hogy a foglyokat ki lehessen hozni a Gázai övezetből. Biden méltatta a közel-keleti térség egyes országainak erőfeszítéseit, amelyek segítenek a sebesült palesztinok és külföldiek Gázai övezetből való elszállításában.

Az egyiptomi külügyminisztérium csütörtökön bejelentette, hogy Egyiptom mintegy 7000 külföldi és kettős állampolgárságú személy evakuálásában nyújt segítséget a rafahi határátkelőnél, akik több mint 60 országból származnak. Lengyelország egyelőre sikertelen 20 állampolgárának kimenekítésére való törekvésében.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban