Na hlavný obsah

Netanjáhú: Legyőzzük a Hamászt

Joe Biden amerikai elnök ma (szerdán) az Egyesült Államok támogatásáról biztosította Tel-Avivban Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnököt a Hamász palesztin mozgalom elleni izraeli harcban.

Netanjáhú: Legyőzzük a Hamászt
Foto: TASR

Netanjahu megköszönte a támogatást, egyben felszólította az egész civilizált világot, hogy egyesüljenek a Hamász elleni harcban, akárcsak az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet elleni harcban tették. Netanjahu azt is elmondta, hogy Izrael, amennyire csak lehetséges, megpróbálja elkerülni a polgári áldozatokat a Gázai övezetben.

„Míg Izrael minimalizálni próbálja a polgári áldozatok számát, a Hamász az ellenkezőjét teszi” – mondta a Haaretz napilap szerint a Bidennel folytatott találkozó után Netanjahu. „Minden nap kettős háborús bűnt követnek el – civiljeinket veszik célba, és saját civiljeik mögé bújnak… emberi pajzsként használják őket” – tette hozzá az izraeli kormányfő. Netanjahu azt is mondta, hogy „a győzelemhez vezető út hosszú és nehéz lesz, de legyőzzük a Hamászt”. Hozzátette: ez nemcsak Izrael érdeke, hanem mindenkié.

(ctk)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban