Na hlavný obsah

Az EP bizottsága Katarina Kaszasovát javasolja az Európai Számvevőszék tagjának

Az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottsága hétfő délután pozitív véleményt adott ki az Európai Számvevőszék (ECA) szlovák tagjelöltjére, Katarína Kaszasovára vonatkozóan.

Az EP bizottsága Katarina Kaszasovát javasolja az Európai Számvevőszék tagjának
Foto: Slovenská komora audítorov

Kaszasovát a szlovák kormány jelölte az Európai Számvevőszék tagjának. Jelölését az EP költségvetési bizottságának mind a 24 tagja egyhangúlag támogatta.

Kaszasová jelenleg az Ellenőrzési Felügyeleti Hivatal főigazgatója. Korábban vezetői pozíciókat töltött be az Európai Beruházási Banknál (EBB), az Európai Beruházási Alapnál (EBA) és a luxemburgi Európai Stabilitási Mechanizmusnál (ESM), amely az euróövezet egésze pénzügyi stabilitásának biztosításáért felelős.

A Számvevőszék előző szlovák tagjának, Ladislav Balkónak a mandátuma 2022. május 6-án járt le. Szlovákia korábbi jelöltjét, Martin Klus-t a költségvetési bizottság tagjai egy idén márciusi meghallgatást követően elutasították, és ezt követően visszavonta jelöltségét.

Az uniós szerződés értelmében minden tagállam javaslatot tesz a jelöltjére. Az EU Tanácsa az Európai Parlamenttel konzultálva hat évre hagyja jóvá a Számvevőszék tagjainak listáját.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban