Na hlavný obsah

Súlyos kockázatot jelent az amerikai nemzetbiztonságra a katonai dokumentumok kiszivárogtatása

A közösségi oldalokon jelentek meg különböző dokumentumok, amelyek amerikai katonai terveket és cselekményeket részleteztek.

Súlyos kockázatot jelent az amerikai nemzetbiztonságra a katonai dokumentumok kiszivárogtatása
Lloyd Austin, az Amerikai Egyesült Államok védelmi minisztere Foto: TASR/AP

Nagyon súlyos kockázatot jelent az amerikai nemzetbiztonságra a fokozottan minősített katonai dokumentumok kiszivárogtatása – közölte a védelmi minisztérium vezető szóvivője hétfőn az üggyel kapcsolatban.

Chris Meagher elmondta, hogy a kormányzat magas rangú vezetői mindent elkövetnek annak érdekében, hogy csökkentsék az eset okozta károkat. Arról is beszámolt, hogy Lloyd Austin védelmi miniszter is csak múlt csütörtökön értesült arról, hogy több közösségi médiaoldalon számos titkos dokumentum jelent meg, amelyek amerikai katonai terveket és cselekményeket részleteztek többi között Ukrajnát illetően, de más országokkal kapcsolatban is.

A Pentagon illetékese közölte, hogy a miniszter felvette a kapcsolatot a szövetségesek képviselőivel, valamint összegzik a károkat. Külön csoport alakult az információk összegzésére, valamint annak áttekintésére, hogy kinek volt hozzáférése a kikerült adatokhoz.

(mti)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban