Na hlavný obsah

Csak a március 14-én kezdődő ülésen tárgyal a vadászgépekről és a parlamenti választások időpontjáról a törvényhozás

Kedden sem sikerült megnyitni a Smer-SD által javasolt rendkívüli parlamenti ülést, amelynek témája az előrehozott parlamenti választás időpontjának megváltoztatása, valamint az Ukrajnának adományozandó MIG-29-es vadászgépek megvitatása lett volna. A kérdésekről a március 14-én kezdődő menetrend szerinti ülés keretében tárgyal majd a plénum.

Foto: TASR

Február 28-án, kedden sem sikerült megnyitni a Smer-SD által javasolt rendkívüli parlamenti ülést, melynek témája a választás időpontjának megváltoztatása, valamint a MIG-29-es vadászgépek Ukrajnának történő szállításának megvitatása lett volna.

A plénum ismét határozatképtelen volt, az ülés megnyitásához szükséges 76 képviselő helyett az első próbálkozás során csak 55-en, míg a másodiknál 57-en jelezték részvételüket.

A parlament alelnöke, Peter Pčolinský (Sme rodina) végül bejelentette, Boris Kollár (Sme rodina) házelnök javaslatára a két pontot a következő menetrend szrinti ülés napirendjébe iktatják be, ami március 14-én kezdődik.

Az SaS és az OĽaNO tagjai a pártok korábbi nyilatkozataival összhangban hétfőn és kedden sem támogatták az ülés megnyitását.

(ujszo.com)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban