Na hlavný obsah

Az államfő fogadta a koalíciós pártok vezetőit, kedden az ellenzékkel találkozik

Peter Pellegrini felszólította a kormánypártok elnökeit, hogy biztosítsák az ellenzék képviseletét a parlament vezetésében.

Az államfő fogadta a koalíciós pártok vezetőit, kedden az ellenzékkel találkozik
Foto: TASR/Martin Baumann

Peter Pellegrini államfő csütörtökön közösen ebédelt a koalíciós pártok vezetőivel, Robert Ficóval, Matúš Šutaj Eštokkal és Andrej Dankóval. Patrícia Medveď Macíková, az államfő szóvivője a találkozó előtt arról tájékoztatta az újságírókat, hogy az államfő kedden szeptember 17-én, az ellenzéki pártok vezetőit is meghívja egy közös ebédre az elnöki palotába.

A személyeskedés helyett vissza kell térni a tényszerű politikai versengéshez, hogy ismét az emberek valós problémái legyenek a középpontban – jelentette ki Peter Pellegrini államfő a csütörtöki találkozó után.

A rendkívüli parlamenti üléssel kapcsolatban felszólította a kormánypártok elnökeit, hogy Michal Šimečka (PS) parlamenti alelnök esetleges leváltása után is biztosítsák a választási eredményeknek megfelelő képviseletet az ellenzéknek a parlament vezetésében, melynek köszönhetően teljesítheti fő feladatát, vagyis a hatalom ellenőrzését.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban