Na hlavný obsah

A kulturális minisztérium manipulációval gyanúsítja Markízát

A tárca szerint a kereskedelmi televízió magánutazásként mutatta be Martina Šimkovičová amerikai szolgálati útját.

A kulturális minisztérium manipulációval gyanúsítja Markízát
Foto: TASR/Dano Veselský

A kulturális minisztérium nyilatkozatot tett közzé, amelyben elhatárolódik a Markíza televízió hazugságaitól, ténymanipulációjától és álhírgyártásától. A tiltakozás tárgya az a Martina Šimkovičová (SNS-jelölt) amerikai szolgálati útjáról készült riport, amit a Markíza sugárzott. A minisztérium szerint a szerkesztők szándékosan félrevezették a nyilvánosságot, és magánutazásként mutatták be az eseményt.

A külföldi szolgálati utak részét képezik a kormánytagok munkakörének, a többi tárcával ellentétben a kulturális minisztérium kevesebbet utazik, kisebb költségvetéssel és kisebb számú küldöttséggel. Az Amerikai Egyesült Államokba más miniszterek is utaztak, több fős küldöttséggel, őket nem ellenőrzi senki – nyilatkozott a tárca.

A minisztérium továbbá megengedhetetlennek tartja, hogy a Markíza televízió főműsoridőben a kulturális miniszter családtagjairól, hozzátartozóiról tájékoztasson, akik nem aktívak a politikában, és soha nem vettek fel pénzt állami támogatásokból vagy alapokból, ahogyan az más politikusoknál szokásos – olvasható a nyilatkozatban.

A tárca arról is tájékoztatott, hogy a következő hetekben újabb munkautak várnak Šimkovičovára. Nem tartja etikusnak, hogy személyes támadások érjék a kulturális miniszter személyét azért, mert teljesíti a kormány programnyilatkozatát.

A nyilatkozatról a tárca kommunikációs osztályának vezetője, Petra Bačinská tájékoztatott.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban