Na hlavný obsah

A Youtube törölte a szélsőséges Daniel Bombic csatornáját

A dezinformációkat terjesztő tartalomgyártó a közelmúltban egy videóban a WHO-val és az LMBTQ közösség támogatóival hozta összefüggésbe a Robert Fico ellen irányuló merényletet.

A Youtube törölte a szélsőséges Daniel Bombic csatornáját
Foto: SITA/AP

A szélsőséges nézeteket valló és összeesküvés elméleteket terjesztő Daniel Bombic Youtube csatornája, melyet Danny Kollar álnéven működtetett a videómegosztó platform döntése értelmében már nem elérhető.

Bombic a közelmúltban töltött fel egy videót amelyben bizonyítékok bemutatása nélkül,többek között Ukrajnával, a WHO-val és az LMBTQ közösség támogatóival hozta összefüggésbe a Robert Fico ellen irányuló merényletet.

Bár a videómegosztó illetékesei elsőre nem találtak semmilyen problémát a feltöltött anyaggal és a szólásszabadság védelmére hivatkozva megtartották azt, később mégis ezen tartalom kapcsán törölték le a csatornát.

Bombic többek között arra használta a profilt, hogy népszerűsítse a még extrémebb tartalmakat terjesztő Telegram oldalát, emellett pedig pénzt szerezzen tevékenységeihez.

A szélsőséges tartalomgyártó ellen nemzetközi elfogatóparancs van érvényben és bár jelenleg Nagy-Britanniában tartózkodik, a szigetország illetékesei a közeljövőben hoznak majd döntést Szlovákiába való kiadatásáról.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban