Na hlavný obsah

Az SaS állásfoglalást vár az államfőtől, a PS a támadások elítélésére szólít fel

Peter Pellegrini köztársasági elnök a washingtoni NATO-csúcson vesz részt.

Az SaS állásfoglalást vár az államfőtől, a PS a támadások elítélésére szólít fel
Foto: TASR

Az SaS azt várja Peter Pellegrini köztársasági elnöktől, hogy a washingtoni NATO-csúcson ismertesse Szlovákia álláspontját nemcsak a szövetségi tagság, hanem Ukrajna támogatása kapcsán is.

A Progresszív Szlovákia arra szólítja fel az államfőt, és Robert Fico miniszterelnököt is, hogy ítélje el a gyermekkórház elleni hétfői orosz támadást, és növeljek az Ukrajnának nyújtott segítséget.

„Egyértelmű gesztusnak kell érkeznie Peter Pellegrinitől arról, hogy Ukrajna oldalán állunk, segíteni akarunk az országnak, és meg akarjuk védeni az agresszióval szemben“ – jelentette ki kedden Branislav Gröhling parlamenti képviselő, az SaS elnöke.

Michal Šimečka, a PS elnöke, a parlament alelnöke feltette a kérdést, hol marad a gyermekkórház elleni orosz támadás elítélése az államfő és a miniszterelnök részéről.

Robert Fico miniszterelnök kedden telefonon beszélt Denisz Smihal ukrán kormányfővel. Megerősítette neki azt a felajánlást, hogy a lerombolt kijevi kórház gyermekonkológiai betegeit szlovákiai kórházakba szállítsák.

Megállapodtak abban, hogy a technikai szállítást és az azt követő kórházi elhelyezést az egészségügyi miniszterek fogják megszervezni.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban