Na hlavný obsah

Michal Šimečka és Milan Majerský szerint is kemény munka vár Peter Pellegrinire

Peter Pellegrininek nagyon nehéz dolga lesz köztársasági elnökként, a mércét ugyanis magasra tették – nyilatkozta Michal Šimečka az ellenzéki Progresszív Szlovákia párt elnöke Pellegrini mai beiktatását követően.

Michal Šimečka és Milan Majerský szerint is kemény munka vár Peter Pellegrinire
Foto: TASR/Jakub Kotian

Šimečka úgy gondolja sok múlik majd azon, hogy a Hlas egykori elnökének mennyire sikerül függetlenednie pártjától és a kormánytól, szerinte azonban nem jó üzenetet közvetít, ha a köztársasági elnök elfogadja a párt tiszteletbeli elnöki pozícióját.

Az ellenzéki pártelnök végezetül sok sikert kívánt Pellegrininek és felszólította arra, hogy Szlovákia minden állampolgárát képviselje. Hasonlóan vélekedett a KDH elnöke Milan Majerský is, aki szerint Pellegrinire mától kezdve kemény próba vár.

Majerský kiemelte, hogy bár nem értenek egyet mindenben a beiktatott köztársasági elnökkel, ettől függetlenül szeretné ha a béke, az összetartozás és a jólét időszakaként lehetne tekinteni az elkövetkező 5 évre.

Branislav Gröhling, az ellenzéki SaS párt elnöke Peter Pellegrini beiktatási beszédére reagálva úgy fogalmazott, az elnök valóban helyesen mérte fel a társadalmi megosztottság állapotát, szerinte azonban annak feladata, hogy ez a helyzet javuljon, Pellegrini személyes felelőssége is.

Gröhling úgy gondolja, hogy Pellegrini a választási beszédébe foglaltakkal megtette az első helyes lépést államférfiként, ezen felül pedig bízik benne, hogy nem tér el attól az ígéretétől, hogy mindenki elnöke lesz majd, nem csak azoké, akik rá szavaztak.

(denník)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban