Na hlavný obsah

Választás 2023: Tájékoztató kampányt indít a belügyminisztérium

Június 1-jén, csütörtökön tájékoztató kampányt rajtolt el a belügyminisztérium a parlamenti választások kapcsán, amelyet szakértőkkel együttműködve a Belügyminiszteri Hivatal Sajtóosztálya készített elő.

Foto: TASR

A belügyminisztérium június 1-től kezdődően egészen az őszi parlamenti választások napjáig rendszeres időközönként ismerteti a választásokkal kapcsolatos alapvető tényeket, tudnivalókat.

A belügyminisztérium Ivan Šimko belügyminiszter, szakértők – Eva Chmelová, a belügyi tárca választásokért, népszavazásért és politikai pártokért felelős  osztályának igazgatója, Ladislav Orosz, az Állami Választási és Pártfinanszírozási Bizottság elnöke, továbbá a grafikus tájékoztató anyagok, sajtótájékoztatók és sajtóközlemények révén az alapvető tényeket és információkat ismerteti az ország polgáraival. A kommunikációs kampány célja a parlamenti választásokkal kapcsolatos félretájékoztatás és álhírek megelőzése.

A belügyminisztériuma által elindított kampány a minisztérium Facebook, Instagram és LinkedIn oldalán érhető el.

Június 1-jén 11:00-kor a belügyi tárca közzéteszi az első vonatkozó videóbejegyzését, délután 16:00-kor pedig egy infógrafikát jelentet meg közösségi oldalán.

A belügyminisztérium a honlapján is átfogó tájékoztatást ad mind a választópolgároknak, mind pedig a politikai jelölteknek.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban