Na hlavný obsah

Választás 2023: Branislav Sitár atomfizikus csatlakozott a Demokratihoz

Branislav Sitár atomfizikus belépett a parlamenten kívüli Demokrati pártba és a listáján indul a szeptemberi választáson. Erről június 1-jén, csütörtökön sajtótájékoztatón számolt be Eduard Heger pártelnök.

Branislav Sitár
Foto: TASR

„Nagyon komoly erősítést jelent a Demokrati számára, örömmel hasznosítjuk a szakmai és nemzetközi tapasztalatait” – mondta a Demokrati elnöke, Eduard Heger.

Hozzátette, hogy Branislav Sitár az Európai Nukleáris Kutatási Szervezetben (CERN) dolgozott. Mint mondta, olyan ember, aki az igazságot keresi, és kész azért dolgozni, hogy Szlovákia jobb és modernebb ország legyen. Az egyik ezzel kapcsolatos célkitűzés a tehetséges fiatalok hazacsábítása külföldről.

Sitár elmondta, azért lép be a politikába, mert nemcsak kutató, hanem elsősorban állampolgár.

„Itt élek, és a gyerekeim, az unokáim érdekében akarok tenni” – jelentette ki.

Azért választotta a Demokrati pártot, mert esélye van egy jobb, tisztességesebb, igazmondó ország megteremtésére. Nem ért egyet azokkal, akik a Heger-kormányt bírálják, kiemelte például a helyreállítási terv előkészítését, az egészségügyi reformokat, a nemzeti parkok és a bíróságok reformját, valamint a válsághelyzetek kezelését

„A lakosság szinte észre sem vette az energetikai válságot” – jegyezte meg.

Figyelmeztetett, a választóknak el kell dönteniük, merre tartson az ország, és ha Európához akarunk tartozni, változásra van szükség.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban