Na hlavný obsah

A napokban kezd tárgyalni Ódor Lajos a parlamenti frakciókkal

Ódor Lajos miniszterelnök a Pátria Rádió vendégeként elmondta, csak azokkal a pártokkal szeretne tárgyalni, akik konstruktívan állnak hozzá a programnyilatkozathoz.

Ódor Lajos
Foto: SITA

Ódor Lajos néhány nap múlva kezd tárgyalni a parlamenti frakciókkal a szakértői kormány programnyilatkozatának támogatásáról.

A miniszterelnök május 19-én, pénteken reggel a Pátria Rádió vendége volt, ahol elmondta: csak azokkal a pártokkal szeretne tárgyalni, akik konstruktívan állnak hozzá a programnyilatkozathoz, noha tudatában van, hogy ez nem minden pártra igaz.

A kormányfő egy másfajta politikai kultúrát akar behozni az országba, és egy sokkal toleránsabb beszélgető viszonyt szeretne kialakítani a politikusokkal.

„Készen állok, majd probálom magamra vállalni ezt a terhet, hogy a miniszterek tudjanak dolgozni a prioritásaikon“ – mondta Ódor Lajos.

A miniszterelnök azokról a bírálatokról is beszélt, amelyek azzal kapcsolatosak, hogy a Soros György nevéhez fűződő bécsi Közép-európai Egyetemen (CEU) tanít.

Ódor azt mondta, mindez nem jelenti, hogy bárki is befolyásolni próbálná az országban uralkodó állapotokat, ugyancsak kiemelve, hogy ingyen tanított az egyetemen.

Szlovákia külpolitikai irányultságán nem akar változtatni, érzi hogy Ukrajna megsegítésének kérdésében megosztott az ország.

„Ha mi most nem segítünk mint közösség, sokkal több pénzt kell majd befektetnünk az ország védelmébe, ami más területekről hiányzik majd“ – hangsúlyozta Ódor Lajos miniszterelnök.

(Pátria Rádió)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban