Na hlavný obsah

Belpolitikai hírösszefoglaló Szilvássy Józseffel

Ma kinevezik Szlovákia első szakértői kormányának tagjait, de kérdés, hogy a parlament bizalmat szavaz-e majd Ódor Lajos kabinetjének a köztársasági elnöknek nekirontottak a Smer, az államfő jogi lépéseket tett és a Szövetség a parlamenti választási listájára vette Gyimesi György.

Eduard Heger fontosnak tartja a gazdaságélénkítési feladatok végrehajtását. Peter Pellegrini, a parlamenten kívüli Hlas elnöke azt szeretné, ha az Ódor-kormány közvetlenebbül segítené az embereket. Még létre sem jött az Ódor kabinet már most feladatok és elvárások sora nehezedik a szakértői kormány miniszterelnökének vállára.

Zuzana Čaputová köztársasági elnök minden jogi eszközt igénybe fog venni Robert Fico, a Smer-SD vezetőjének azon kijelentéseivel kapcsolatban melyekben az elnök asszonyt amerikai ügynöknek nevezte, valamint azzal vádolta, hogy egy Soros György által irányított kormányt tervez felállítani.

ASzövetség MKP platformja elfogadta a képviselőlista javaslatát az előrehozott választásokra. A 150. helyre Gyimesi György, az OĽaNO volt tagja került. A Híd platform korábban jelezte, távozik a Szövetségből, ha ez megtörténik.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban