Na hlavný obsah

Befejeződött a záróbeszédek meghallgatása a Kuciak-gyilkosságról

A Különleges Ügyészi Hivatal ügyészei életfogytiglani szabadságvesztés kiszabását kérték a bíróságtól Marian Kočner és Alena Zsuzsová számára.

Befejeződött a záróbeszédek meghallgatása a Kuciak-gyilkosságról
Marian Kočner Foto: TASR

Pénteken befejeződött a záróbeszédek meghallgatása a Kuciak-gyilkosságról és a három ügyész tervezett megöléséről szóló tárgyaláson a bazini Speciális Büntetőbíróságon. A tárgyalás május 19-én folytatódik. A Különleges Ügyészi Hivatal ügyészei életfogytiglani szabadságvesztés kiszabását kérték a bíróságtól Marian Kočner és Alena Zsuzsová számára. Dušan Kracina számára 25, Darko Dragič számára 17 év feltétel nélküli szabadságvesztést javasoltak. Mind a négy vádlott kitart az ártatlansága mellett.

Marian Kočner állítása szerint nem érezte, hogy bármilyen fenyegetést jelentettek volna rá nézve Ján Kuciak írásai. A bíróságon azt is kijelentette, a Donovaly-ügyben nem az ő cikke alapján indult ellene eljárás, és szerinte Kuciak írásai semmiben sem tértek el attól, ami más újságokban megjelent. Soha semmilyen gyilkosságot nem rendeltem meg – jelentette ki záróbeszédében Alena Zsuzsová és felmentését kérte a pénteki tárgyaláson. Emellett megkérdőjelezte Andruskó Zoltán rá nézve terhelő tanúvallomásának hitelességét.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban