Na hlavný obsah

Kopogtat az ország ajtaján a szakértői kormány

A hivatalnokkormány célja a belpoltikiai káosz megszüntetése. Zuzana Čaputová államfő jogi lépéseket tett Robert Fico ellen, amiért az folyamatosan alaptalanul ócsárolja személyét.

Kopogtat az ország ajtaján a szakértői kormány
Ódor Lajos Foto: TASR/Dano Veselský

Forognak a nevek a szakértői kormány tagjait illetően, egyelőre még csak a leendő ügyvezető kormány miniszterelnökének személye biztos. Ódor Lajossal csütörtökön már a sajtó elé állt Zuzana Čaputová köztársasági elnök aki elmondta, ma-holnap nyilvánosságra hozza az összes miniszter nevét.

A hivatalnokkormány feladata elsősorban a stabilitás megteremtése lesz a kaotikus szlovák belpolitikai életben. A vágyott nyugalom elérésénél problémát jelent a rövid hivatali idő és, hogy a parlament nem szavaz bizalmat a szakértői kabinetnek. Azonban a kormány a saját jogkörén belül is tud döntéseket hozni.

Az államfő beszélt arról is, hogy jogi lépéseket a Robert Fico ellen a folyamatos hazugságai miatt. A Smer elnöke rendszeresen amerikai ügynökként hivatkozik az államfőre, a szakértői kormány pedig szerinte Soros György befolyása alatt áll.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban