Na hlavný obsah

Sólymos: Ha Gyimesi a Szövetség jelöltlistájáral kerül, én nem indulok

A Híd-platform elnöke a választási listán való második helyét is átadhatja az OĽaNO frakciójából távozó politikusnak.

Foto: SITA

A Szövetség Országos Tanácsának elnöke, Sólymos László nem hajlandó egy jelöltlistára kerülni Gyimesi Györggyel – jelentette be azzal az információval kapcsolatban, hogy az OĽaNO kötelékéből kilépett parlamenti képviselő állítólag a 150. helyet foglalja majd el a Szövetség jelöltlistáján a szeptemberi előrehozott parlamenti választásokon.

„Ha ez valóban megtörténik, Gyimesi György a lista 2. helyével is számolhat, mert egy ilyen jelöltlistán én biztosan nem leszek” – jelentette ki Sólymos László.

Sólymos egyúttal azzal vádolta meg a Szövetség MKP-platformját , hogy becsapta pártbéli szövetségeseit.

„A párt magyar konzervatív platformja először tagadta és titkolta, hogy tárgyal Gyimesivel, most pedig azt titkolja, hogy megegyezett vele. Forró Krisztián, az MKP és a Szövetség elnöke ugyanis kedden a párt elnökségi ülésén azt közölte velünk, hogy továbbra is folynak a tárgyalások az OĽANO mozgalom egykori tagjával“ – mutatott rá Sólymos.

A párt OT-elnöke az egész mögött egy a Szövetség alapszabályát és a párt platformjai közötti konszenzust nem tisztelő szűk csoport érdekeit sejti, mely folyamat meglátása szerint a Szövetség szétesésének reális veszélyével fenyeget.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban