Na hlavný obsah

Az SaS azt javasolja, hogy a Rázsochy kórház építésére szánt pénzt csoportosítsák át a régióknak

Az ellenzéki SaS azt javasolja, hogy a pozsonyi Rázsochy kórház építésére szánt, a helyreállítási terv forrásaiból származó pénzt csoportosítsák át, és adják a régióknak. Egyúttal felszólítja a politikai pártokat, hogy tegyenek ígéretet a pozsonyi egyetemi kórház ügyének megoldására arra az esetre, ha a választások után kormányra kerülnének – közölték az SaS képviselői május 2-án, kedden sajtótájékoztatón.

Tomáš Szalay
Foto: SITA

A Richard Sulík vezette SaS felszólítja a kormányt, ismerje el, hogy az új kórház nem épül meg határidőre.

„Nem engedhetjük meg magunknak, hogy a kórházaknak szánt 280 millió eurót tegyünk kockára, csak azért, mert a politikusok nem hajlandók elismerni a felelősségüket. Ezt az összeget a régióknak kell eljuttatni a kórházakra és az egészségügyre. Olyan projektekre, amelyek előrehaladottabb stádiumban vannak, és legalább reális elképzeléssel bírnak arról, hogy mi az, ami 2026 júniusáig megvalósítható” – mondta a Pozsony Megyei Önkormányzat főorvosa, az SaS egészségügyiminiszter-jelöltje, Tomáš Szalay.

Szerinte ellenőrizni kell, hogy a projektek jelenleg milyen stádiumban vannak.

„Ha azért maradna pénz, mert a projektek nincsenek kellően előkészítve, akkor fektessük azt a regionális kórházak egészségügyi felszerelésébe” – tette hozzá.

Az SaS egyúttal bemutatott egy dokumentumot, amelyben a politikai pártok vállalnák, hogy a választások után foglalkozni fognak az új pozsonyi egyetemi kórház ügyével.

„Eddig két politikai párt elnökének az aláírása van meg. Az egyik Richard Sulík SASKA-elnök, a másik a Sme rodina elnöke, Boris Kollár“ – mondta Szalay. Az SaS a Progresívne Slovenskóval, a Hlas-SD-vel és a Smer-SD-vel is kommunikált.

„Megígérték, hogy foglalkoznak a témával“ – mondta, hozzátéve, hogy minden „releváns demokratikus politikai párttal“ fel kívánják venni a kapcsolatot.

A párt egyúttal felszólította Eduard Heger ideiglenesen kinevezett miniszterelnököt, hogy biztosítsa az egészségügyi minisztérium, a Pozsonyi Egyetemi Kórház (UNB) és a Bory kórház közötti találkozót és megállapodást a pozsonyi egészségügyi ellátás biztosítása kérdésében.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban