Na hlavný obsah

Tízezrek vettek részt a Ferenc pápa budapesti szentmiséjén

Az egyházfő a Kossuth téren celebrált misében hangsúlyozta a befogadás fontosságát.

Tízezrek vettek részt a Ferenc pápa budapesti szentmiséjén
Foto: MTI

Több tízezren érkeztek Ferenc pápa vasárnapi budapesti szentmiséjére. A katolikus egyházfő magyarországi látogatásának harmadik napján, a Kossuth téren celebrálta a szertartást, amelyen ismét hangsúlyozta a befogadás fontosságát. Miséjében központi szerepet kaptak a nyitott ajtók.

A szentatya szerint nem szabad senki előtt sem bezárnunk az ajtóinkat, így a külföldiek, szegények és menekültek előtt sem. Kifejtette, hogy a nyájat befogadóvá kell tennünk, nem kirekesztővé. Arra kérte a hallgatóságot, hogy Jézushoz hasonlóan váljanak nyitott kapukká, melyeket senki előtt sem csapnak be, és mindenki beléphet rajtuk.

A szentmisén az Eucharisztia liturgiáját Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek vezette. A tér több pontján áldoztatták a híveket. Erdő Péter a mise végén megköszönte Ferenc pápának, hogy eljött „hozzánk, egy olyan néphez, amely ezer éve szeretettel ragaszkodik a nyugati kereszténységhez, amelyről sokszor úgy érezte, hogy megfeledkezett róla“.

A bíboros köszönetet mondott az egyházfőnek, hogy eljött meglátogatni a szegényeket és a menekülteket, akik a szomszédból, Ukrajnából érkeztek.

„Köszönjük, Szentatya, hogy elhozta hozzánk a dialógus és a béke üzenetét, amely ma különösen is időszerű“ – zárta szavait a bíboros.

(euronews)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban