Na hlavný obsah

Egyes pártok nem a bejegyzett nevüket használják a kampányban

Az OĽANO nevében lesz változás.

Egyes pártok nem a bejegyzett nevüket használják a kampányban
A kép illusztráció Foto: TASR

Egyes pártok nem a belügyminisztériumban bejegyzett elnevezésüket használják a választási kampányban, de hivatalosan nem változtatják meg azt. Más pártok viszont éppen erre készülnek. Az ellenzéki SaS a „SASKA” nevet használja a kampányban. Ondrej Šprlák, a párt szóvivője elmondta, a liberális párt új logóval vág neki a kampánynak, de a nevét nem változtatja meg. A szavazócédulán az SaS név szerepel majd.

A Smer-SD sem módosítja hivatalos nevét, bár újabb az SSD rövidítést használja a végén – szlovák szociáldemokrácia értelemben. Robert Fico pártelnök a héten megerősítette, hogy ez a „marketing” része. A szavazócédulán a Smer-SD név lesz.

A parlamenten kívüli Szövetség-Aliancia nevének módosítása is felmerült a Maďarský fórum-Magyar Fórummal folytatott tárgyalások során, de mivel nem egyeztek meg, a Szövetség nem kérte a módosítást.

A parlamenten kívüli a Hlas-SD a Dobrá voľbával való egyesülést tervezi, ám Patrícia Medveď Macíková, a Hlas-SD szóvivője megerősítette, hogy a párt elnevezése nem változik. Az OĽANO nevében viszont lesz változás. Matúš Bystriansky, a mozgalom szóvivője elmondta, a legutóbbi választás előtt úgy módosították az elnevezésüket, hogy a listán induló összes párt neve szerepeljen benne.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban