Na hlavný obsah

A Szövetség szerint elfogadhatatlan a közigazgatási reform tervezete

Kifogásolták, hogy a tervezetet nem előzte meg nyilvános vita. A párt a választási kampány során ismerteti saját reformjavaslatát.

A Szövetség szerint elfogadhatatlan a közigazgatási reform tervezete
Forró Krisztián, a Szövetség elnöke Foto: SITA/Alexandra Čunderlíková

Bírálja a Szövetség a közigazgatási reform nyilvánosságra hozott tervezetét. Forró Krisztián pártelnök szerint elfogadhatatlan, hogy ilyen reformot nyilvános vita és az érintettek, vagyis az önkormányzatok bevonása nélkül készítsenek elő.

„A javaslat szerint megszűnne a Komáromi a Galántai és a Vágsellyei járás, a Dunaszerdahelyi pedig jóval kisebb lenne. Ez is megerősíti azt a meggyőződésünket, hogy fatális következményei lennének a régiókra és a nemzetiségi közösségekre nézve, ha a régiók pártja, a Szövetség nem jutna be a szeptemberi választáson a parlamentbe” – jelentette ki Forró.

Mózes Szabolcs alelnök rámutatott, Eduard Heger ideiglenesen megbízott kormányának feltehetően nincsenek jogkörei ahhoz, hogy egy ilyen fontos tervezetet jóváhagyjon. A Szövetség a kampány során ismerteti saját reformjavaslatát, amely választási programjának egyik fő pontja lesz. A belügyminisztérium által elkészített közigazgatási reformtervezet már több párt, valamint a Szlovákiai Városok Uniója is bírálta.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban