Na hlavný obsah

Forró Krisztián: Simon Zsolt a magyar egység megbontója

"Ki kell, hogy mondjam… hogy Simon Zsolt a magyar egység megbontója" - jelentette ki Forró Krisztián a Szövetség elnöke a Pátria Rádió Reggeli c. műsorának csütörtöki kiadásában.

Forró Krisztián, a Szövetség elnöke.
Foto: TASR


A Szövetség elnöke, Forró Krisztián szerint a mostani helyzet gyökerei 2009-ig nyúlnak vissza, amikor kettészakadt az egységes magyar párt, az MKP.

„Ennek a kirobbantója, illetve indítványozója pontosan Simon Zsolt volt“ – fogalmazott a pártelnök.

A Szövetség elnöke rámutatott, a Simon Zsolt vezette Magyar Fórum már a megyei és önkormányzati választáson is inkább a szlovák partnerekkel való együttműködést kereste, s most is várhatóan inkább „egy súlytalan, erőtlen szlovák párttal egyesül“.

Forró Krisztián szerint a Szövetség jelenleg az egyetlen olyan hiteles párt, amelyik a régiókat képviseli Szlovákiában, és véleménye szerint mindenkinek, aki dolgozni akar a közösségért, annak lehetőséget kell biztosítani.

„Ebből a közös munkából, ebből a feladatból csak az marad ki, aki ki akar maradni. Simon Zsolt bebizonyította, hogy ki akar maradni, és ez végtelenül elszomorít“ – fogalmazott Forró.

A Gyimesi Györggyel zajló tárgyalások kapcsán Forró kijelentette, számára az a legfontosabb, amit a választópolgárok szeretnének, és „a választópolgárok azt szeretnék, hogy minél szélesebb körű egység legyen, minél szélesebb legyen a magyar érdekképviselet, és én ezen fogok dolgozni“ – mondta.

A műsorvezető kérdésére, hogy nem tart-e attól, hogy Gyimesi esetleges érkezésével a Híd-platform távozik a pártból, a pártelnök úgy fogalmazott, véleménye szerint egységet nem lehet úgy teremteni, hogy azt mondjuk, hogy kiket zárunk ki.

„Az egység arról szól, hogy akit lehet, és akit tudunk, bevonjuk ebbe a közös munkába. Természetesen a partnerekkel megbeszélve“ – tette hozzá.

A beszélgetés itt elérhető.

(Pátria Rádió – Reggeli)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban