Na hlavný obsah

Naď: a finn NATO-csatlakozás jelentős nap a Szövetség számára

Üdvözölte a NATO Finnország általi kibővítését Jaroslav Naď megbízott védelmi miniszter. Jelentős nap ez a Szövetség és annak minden tagja számára a közös védelem és biztonság megerősítése szempontjából – tolmácsolta a védelmi minisztérium szóvivője, Martina Kakaščíková.

Jaroslav Naď
Foto: TASR

„Az a biztonságpolitikai valóság, amelyet az Orosz Föderáció több mint egy éve az egész világ számára megteremtett, egyértelműen megerősítette a világ legnagyobb és legerősebb védelmi szövetsége – a NATO – létjogosultságát. A muskétás elv alapján kötelez minket egymás, országaink, lakosaink és értékeink önként vállalt kölcsönös védelme. Ezért nagyon boldog vagyok, hogy Finnország ma hivatalosan is csatlakozik hozzánk, mert együtt erősebbek vagyunk“ – nyilatkozta Jaroslav Naď.

Mint azt a védelmi tárca vezetője hozzátette, ez volt az Észak-atlanti Szerződés Szervezete (NATO) modernkori történetének leggyorsabb ratifikációs folyamata. Egyúttal támogatását fejezte ki a NATO kötelékének Svédország, mint 32. tagország általi kibővítését illetően.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban