Na hlavný obsah

A NATO külügyminisztereinek brüsszeli tanácskozásán vesz részt Káčer

A szlovák diplomácia megbízott vezetője, Rastislav Káčer április 4-én és 5-én részt vesz az Észak-atlanti Szerződés Szervezete, a NATO tagországi külügyminisztereinek tanácskozásán a belgiumi Brüsszelben.

Rastislav Káčer.
Foto: TASR

Még ezt megelőzően kerül sor az Észak-Atlanti Szerződés Szervezete (NATO) székhelyén a finn zászló ünnepélyes felvonására Finnország hivatalos NATO-csatlakozása alkalmából – tájékoztatott a külügyminisztérium kommunikációs osztálya.

A kétnapos csúcstalálkozó központi témája a litvániai Vilniusban júliusban tartandó NATO-csúcsra való felkészülés.

„A szövetség országainak külügyminiszterei tárgyalni fognak az Ukrajnának nyújtandó segítség mértékének növeléséről, valamint Ukrajna és a NATO kapcsolatának jövőjéről” – közölte a tárca kommunikációs osztálya.

A keddi találkozón az ukrán diplomácia vezetője, Dmitro Kuleba tájékoztat Ukrajna aktuális szükségleteiről és a reformok elfogadásáról.

Szerdán a japán, dél-koreai, ausztrál és új-zélandi partnerekkel, valamint az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselőjével, Josep Borrell-lel a Kínával kapcsolatos kihívásokról folytatandó tárgyalások dominálnak majd.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban