Na hlavný obsah

Heger: áfacsökkentés helyett célzott támogatás kell

Az áfacsökkentés nem mérsékelné az élelmiszerárakat, ehelyett a kormány célzott támogatást fog adni - jelentette ki március 30-án, csütörtökön Őrmezőn Eduard Heger megbízott kormányfő a Hlas-SD felhívására reagálva, hogy a kormány találjon megoldást az áremelkedés megállítására.

Eduard Heger.
Foto: TASR

Eduard Heger megbízott miniszterelnök úgy nyilatkozott, Peter Pellegrini, a Hlas-SD elnöke közgazdász végzettséget szerzett, ezért ismernie kellene a tételt, miszerint az áfacsökkentés nem csökkenti az árakat.

„Peter Kažimír, Pellegrini volt pártbeli kollégája, a Szlovák Nemzeti Bank elnöke szerdán kijelentette, hogy az árakkal kapcsolatban hozott kormányintézkedéseknek nem általánosnak, hanem célzottnak kell lenniük. Az áfacsökkentés általános intézkedés lenne” – magyarázta Heger.

„A kormány úgy döntött, készpénzt ad az embereknek, hogy megbirkózhassanak az áremelkedésekkel. Ez olyasvalami, amihez nem volt bátorsága sem Robert Ficonak, sem Peter Pellegrininek, méghozzá olyan időkben, amikor sokkal több pénzt folyt be az államkasszába” – mondta Eduard Heger, egyúttal rámutatva a családi pótlék megemelésére és az adóbónuszra.

„Célzott segítségről tárgyalunk. Milan Krajniak munkaügyi miniszter az államfővel közösen olyan megoldáson dolgozik, amit célzottan a rászorulók kapnak. Pár héten belül ismerteti az intézkedéseket” – vázolta Heger.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban