Na hlavný obsah

Gyimesi tagadja, hogy az MKP listavezetője akart lenni

Az OĽaNO parlamenti képviselője arról beszélt, hogy ha nem állapodik meg a Szövetség-MKP platformjával, akkor felesleges tárgyalni a másik kettővel.

Gyimesi tagadja, hogy az MKP listavezetője akart lenni
Foto: TASR/Martin Baumann

Gyimesi György az OĽaNO parlamenti képviselője beismerte, már többször is tárgyalt a Szövetség MKP platformjával a választások előtti együttműködésről, de egyelőre még nem egyeztek meg. Mint mondta, szívesen állna egy olyan párt oldalán, amely Szlovákia szuverenitását védi.

Ezen kívül azt is elmondta, a Szövetség csak akkor juthat be a parlametbe, ha képes lesz megszólítani azokat, akik nem járnak szavazni és azokat is, akik eddig szlovák pártokra szavaztak.

„Akkor van esélye, ellenkező esetben szkeptikus vagyok. A Szövetség szuverén párt, és joga van bárkivel tárgyalni. Amennyiben megegyeznek, én nem tehetek mást, csak azt, hogy elfogafom, mivel nem vagyok ennek a pártnak a tagja“ – vélekedett Gyimesi.

A képviselő elutasította azokat az állításokat, melyek szerint azt kérte a Szövetség MKP platformjától, hogy ő legyen a listavezetője. Azt is elmondta, a többi platformal nem tárgyalt. „Amennyiben nem sikerül megegyeznem a legerősebb platformal, felesleges a másik kettővel tárgyalni, de ez is tervben van“ – tette hozzá Gyimesi György.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban