Na hlavný obsah

Újra beterjesztette az 500 eurós választási jutalom javaslatát Matovič

Igor Matovič, az OĽaNO elnöke ismét a parlament elé terjesztette azon javaslatát, hogy 500 eurót kapjon mindenki, aki részt vesz az idei parlamenti választáson, miután a törvényhozás március 29-én nem utalta második olvasatba erre vonatkozó eredeti javaslatát.

Foto: TASR/Jakub Kotian

Igor Matovič OĽaNO-elnök hozzátette, ez még nem a B terve, amiről korábban beszélt, azt március 30-án, csütörtökön ismerteti.

„Sajnálom, hogy az összes párt képviselői szimbolikusan felmutatták a középső ujjukat a saját választóiknak, és további kétmillió nem szavazónak. Bebizonyították, hogy nem törődnek velük, hogy megvetik őket” – kommentálta Matovič az 500 eurós jutalom elutasítását.

Matovič szerint az új javaslata bekerülhet a törvényhozás programjába, mert még azelőtt terjesztette be újra, hogy az eredetit elutasították volna, várakozása szerint májusban szavazhatnak róla.

Boris Kollár (Sme rodina) házelnök besorolja Igor Matovič javaslatát a következő parlamenti ülés programjába.

Állítása szerint a javaslat eltér attól, mint amit februárban elutasított a parlament, mert az az államnak befizetett illetékekből adott kedvezményre vonatkozott.

Ondrej Dostál, az SaS képviselője szerint ugyanakkor a februárban elutasított javaslat és a mostani is ugyanarról szól, ezért csak 6 hónap elteltével lehetne róla újra tárgyalni.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban