Na hlavný obsah

A vesztét érzi vagy nyeregben érzi magát Robert Fico?

Matovič választási bónuszra való javaslatát elkaszálta a parlament. Kaliňák érdekes körülmények között tért vissza a politikába. Robert Fico nekiment a PS-be újonnan belépő Jaroslav Spišiaknak.

A vesztét érzi vagy nyeregben érzi magát Robert Fico?
Foto: TASR

Kedden a parlamentben Igor Matovičnak nem sikerült elérnie, hogy 500 eurót kapjanak a szavazók a választási részvételükért. Ez a nagyszabású javaslat felkeltette az emberek érdeklődését, de a képviselők között nem aratott osztatlan sikert, hanem egyfajta káoszt eredményezett az amúgy sem stabil lábakon álló parlamentben. Az OĽaNO elnöke azonban nem adja fel, kisebb módosításokkal, de ismét beterjeszti a választási bónuszra való javaslatát.

A szerdai napon a szlovák politikának egy nagy visszatérője is akadt. Robert Kaliňák, volt belügyminiszter a Smer kampánystábjának vezetője lett annak ellenére, hogy a Speciális Ügyészi Hivatal ügyésze vádat emelt ellene vesztegetés bűntette miatt. Kaliňák a Fico kormány egyik emblematikus politikusa volt, tevékenyen kivette a részét abban, hogy az igazsásszolgáltatás és a bűnüldözés politikai kontroll felett álljon. Belügyminiszterként a vesztét az okozta, hogy rosszul kezelte a Kuciak gyilkosságot, és ezután inkább egyfajta háttéremberként funkcionált.

Robert Fico, a Smer elnöke élesen reagált a hírre, hogy Jaroslav Spišiakkal erősíti sorait a parlamentből három éve kimaradt Progresívne Slovensko. A Smer elnöke szerint Spišiak Világi Oszkár „szolgája”. Kijelentette: Spišiakkal valójában Világi érkezik a Progresszív Szlovákiába. Fico ezt a kijelentését arra alapozza, hogy a volt országos főkapitány az elmúlt években a Slovnaft és a Mol biztonsági szakértője volt.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban