Na hlavný obsah

Több programpontot is áthelyezett májusra és júniusra a parlament

Több törvénytervezetet is áthelyeztek a képviselők a parlament jelenleg zajló 88. üléséről.

Foto: TASR

A földtulajdon-rendezés egyes intézkedéseiről szóló törvény Martin Fecko műhelyéből (OĽaNO) származó módosítása átkerült a plénum következő menetrend szerinti, várhatóan májusban sorra kerülő ülésére. Az új törvénybe a tulajdonjog átruházásának tilalma alóli kivételek kerülhetnek be.

Ugyancsak a törvényhozás májusi ülésére halasztották Martin Čepček független honatya az oktatási törvényt érintő módosító javaslatát, valamint a szintén független Katarína Hatráková családtörvény módosítását.

Májusban kerül terítékre a Sme rodina műhelyből származó, a választási időszak lerövidítését érintő alkotmánymódosítás is. A következő ülésen kerül megvitatásra az a javaslat is, amely a Dunamente Nemzeti Park létrehozására kötelezné a kormányt.

A júniusi ülésre helyezték át a képviselők azt a javaslatot, amely a különadót más jogalanyokra is kiterjesztené, egyúttal annak mértékét mintegy háromszorosára emelné. Több képviselő is javasolta, hogy az adót a bankokra is terjesszék ki.

Különadót fizet már jelenleg is az a törvény által szabályozott területen működő szervezet, amelynek nyeresége eléri a legalább 3 millió eurót. Az említett adót az érintettek a szabályozott tevékenységből származó nyereségből havi szinten kötelesek fizetni.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban