Na hlavný obsah

Szakértői meghallgatással folytatódik a Kuciak-ügy és az ügyészgyilkosságok előkészítésének ügye

Informatikai szakértő meghallgatásával folytatódik kedden a tárgyalás Ján Kuciak újságíró meggyilkolása és az ügyészgyilkosságok előkészítése ügyében a bazini Specializált Büntetőbíróságon.

Foto: TASR

A bazini székhelyű Specializált Büntetőbíróságon (ŠTS) informatikai szakértő meghallgatásával folytatódik március 28-án, kedden a tárgyalás Ján Kuciak újságíró meggyilkolása és az ügyészgyilkosságok előkészítése ügyében – tájékoztatott a bíróság szóvivője, Katarína Kudjáková.

Ján Kuciak újságírót 2018 februárjában gyilkolták meg, a bíróság a vádlottak, Marian K. és Alena Zs. bűnösségéről tárgyal. A Specializált Büntetőbíróság eredetileg felmentette őket a vádak alól, de a Legfelsőbb Bíróság (NS SR) 2021 májusában visszautalta az ügyet az elsőfokú bíróságnak.

Három döntés jogerőre emelkedett. Miroslav M. és Sz. Tamás 25, A. Zoltán 15 év letöltendő börtönbüntetést kapott.

Négy személy, Marian K., Alena Zs., Dušan K. és Darko D. ellen emeltek vádat Maroš Žilinka jelenlegi főügyész, Daniel Lipšic jelenlegi különleges ügyész és Peter Šufliarský volt helyettes főügyész meggyilkolásának előkészítése miatt.

Sz. Tamás ügyét külön eljárás keretében tárgyalták, a bíróság bűnösnek találta. A vádirat szerint Žilinka és Lipšic meggyilkolására 2017 őszén adott megbízást Marian K., Šufliarský likvidálására körülbelül egy évvel később.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban