Na hlavný obsah

Pellegrini: a Hlas-SD nem akar az SaS-szel és a PS-szel kormányozni

Peter Pellegrini, a Hlas-SD elnöke cáfolta, hogy az SaS-szel és a jelenleg parlamenten kívüli Progresívne Slovenskóval készül kormányt alakítani a választás után. Az efféle állításokat pedig hazugságnak nevezte.

Foto: SITA

„A Hlas a saját útját járja. Az ország nem mehet hátrafelé, előre kell tekintenünk” – jelentette ki a közösségi hálón közzétett videófelvételen a Hlas-SD elnöke, Peter Pellegrini, leszögezve, hogy pártja nem akar olyanokkal szövetkezni, akik a jelenlegi káoszért felelősek.

„Logikus, hogy ezek közé tartozik az OĽaNO, vele végérvényesen kizártuk az együttműködést. Ugyanúgy elég nehezen tudjuk elképzelni az együttműködést Eduard Hegerrel, aki még ma is élő adásban rombolja az országot” – tette hozzá március 28-i, keddi sajtótájékoztatóján.

Mint mondta, nagy felkiáltójel villog az SaS neve mellett is, hiszen a párt még sosem bírt ki egy teljes ciklust egyetlen kormányban sem.

Pellegrini bírálta a megbízott kormányt és a koalíciót, mert nem fogadott el olyan törvényeket, amelyek mérsékelnék a drágulást és segítenének az embereken.

Hozzátette, pártjából Erik Tomáš törvényjavaslatot terjesztetett elő a július 1-jei nyugdíj-valorizációról, említette a Hlas-SD másik tervezetét is, amely alapján a szülő hozzájárulást kapna, ha helyszűke miatt nem tudja elhelyezni gyerekét az óvodában. A javaslat második olvasatba került, és Pellegrini visszautasítja Heger bírálatát, hogy nem rendszerszintű megoldásról van szó.

Peter Pellegrini szerint a megbízott kormány fütyül az emberekre és csak a választási kampánnyal törődik. Szerinte a szeptemberi választásig leáll a törvényhozás, mert minden egyes parlamenti szavazás teljesen kiszámíthatatlan.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban