Na hlavný obsah

Elutasította Dušan Kováčik panaszát az alkotmánybíróság

Elutasította a Szlovák Köztársaság Alkotmánybírósága Dušan Kováčik volt különleges ügyész a Szlovák Köztársaság Legfelsőbb Bíróságának ítélete ellen benyújtott panaszát.

Foto: TASR

Elutasította a Szlovák Köztársaság Alkotmánybírósága (ÚS SR) Dušan Kováčik volt különleges ügyész a Szlovák Köztársaság Legfelsőbb Bíróságának (NS SR) ítélete ellen benyújtott panaszát.

A döntés értelmében Kováčiknak kenőpénz elfogadása és információkkal való visszaélés miatt 8 évre börtönbe kell mennie. Az Alkotmánybíróság elutasította panaszát, és nem adott helyt a büntetés végrehajtásának felfüggesztésére irányuló kérelmének.

Az Alkotmánybíróság Jana Baricová vezette első szenátusa 2023. március 23-án zárt ülésen döntött a panaszról.

Kováčik a Legfelsőbb Bíróság 2022. május 24-i, valamint a Specializált Büntetőbíróság (ŠTS) 2021. szeptember 20-i ítélete ellen nyújtott be panaszt.

A Legfelsőbb Bíróság a letöltendő ítélet mellett 100 ezer eurós pénzbüntetést is kiszabott rá, bűnösnek találta abban, hogy 50 ezer euró kenőpénzt fogadott el annak fejében, hogy közbenjárjon Ľubomír Kudlička, a Takáč-banda főnöke előzetes letartóztatásból való szabadlábra helyezése ügyében.

A Specializált Büntetőbíróság korábban nem jogerősen 14 év letöltendő börtönbüntetésre és vagyonelkobzásra ítélte Dušan Kováčikot.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban