Na hlavný obsah

Véget ért az ukrán katonák Challenger 2 harckocsis kiképzése

Több hét után hazatérnek azok az ukrán katonák akik az Egyesült Királyságban Challenger 2 típusú harckocsikkal kapcsolatos kiképzésen vettek részt. A tankok, és az irányításukra kiképzett katonák várhatóan a tavaszra tervezett ellentámadás során kerülnek harctérre.

A képen Ben Wallace brit védelmi miniszter (az alsó sorban jobbról a harmadik) ukrán katonák társaságában a Bovington Camp brit katonai bázison.
Foto: TASR/AP

Az ukrán katonák nem sokkal az után utaztak a brit szigetekre, hogy Rishi Sunak miniszterelnök még januárban bejelentette, várhatóan 14 Challenger 2 típusú tankot küldenek Ukrajnába, hogy ezzel támogassak a megszállt országot védő hadsereget.

Mind a tankok, mind pedig az irányításukra kiképzett katonák várhatóan a tavaszra tervezett ellentámadás során kerülnek majd a harctérre.

Ben Wallace brit védelmi miniszter szerint az ukrán katonák ugyan tapasztaltabban és felkszültebben tértek vissza országukba, a rájuk leselkedő veszély azonban semmit sem csökkent.

A harckocsikon kívül Anglia a tervek szerint 20 páncélozott járművet küld majd a katonák biztonságosabb szállítására, valamint 30 önjáró tüzérségi löveget.

(Guardian)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban