Na hlavný obsah

Robert Fico a Mig-29-es vadászrepülők miatt feljelenti az egész kormányt

Fico szerint 50 százalék az esélye, hogy a Smer a választások után ellenzékben marad.

Robert Fico a Mig-29-es vadászrepülők miatt feljelenti az egész kormányt
Foto: TASR

A Markíza televízió Na telo (Testre szabva) című politikai vitaműsorának Boris Kollár házelnök, a Sme rodina elnöke és Robert Fico, a Smer SD elnöke volt a vendége. A parlamenti választás utáni együttműködéssel kapcsolatban mindkét politikus állást foglalt.

Boris Kollár egyelőre senkit sem zár ki az együttműködésből, köztük a Smert sem, amelyről párttársa, Milan Krajniak korábban ezzel ellentétesen nyilatkozott. Robert Fico szerint 50 százalék az esélye, hogy a Smer a választások után ellenzékben marad, mert a Hlas a Progersszív Szlovákiával, Zuzana Čaputovával és az SaS-szel akar kormányt alakítani, pedig ha a Hlas nem a Smerrel fog össze, akkor nem lesz stabil a kormány.

„Senkinek nem fogok térden állva könyörögni“ – reagált Peter Pellegrini kijelentésére, aki nem tudja elképzelni, hogy Robert Ficóval üljön egy kormányban.

Fico az Ukrajának juttatott vadászrepülők kérdését is felvetette, és kijelentette, hogy hétfőn feljelenti a kormány minden tagját, akik a MIG-ek sorsáról döntöttek, mivel alkotmányellenesen cselekedtek.

(RTVS)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban