Na hlavný obsah

Általános sztrájkot hirdettek mára Izraelben

Két bizalmatlansági indítványt is túlélt a Benjamin Netanjahu által vezetett szélsőjobboldali izraeli kormánykoalíció.

Foto: TASR/AP

Két bizalmatlansági indítványt is túlélt Izraelben a Benjamin Netanjahu (Netannyahu) által vezetett szélsőjobboldali kormánykoalíció.

A bizalmatlansági indítványokat az motiválta, hogy a koalíció egy az országban erősen ellenzett igazáságügyi reform bevezetését tervezi, amivel még közel-keleti ország államfője sem ért egyet. Az első indítványt 53 az 59-hez, a másodikat 51 a 60-hoz arányban szavazták le a képviselők.

Eközben tüntetők ezrei gyűltek össze az izraeli parlament előtt hogy a javaslat bevezetése ellen tiltakozzanak, egyben az összes parlamenthez vezető utat leblokkolták és a helyszínen fokozott a rendőri jelenlét. Netanjahu miniszterelnök várhatóan még a mai nap folyamán beszédet fog mondani.

Helyi médiaforrások értesülései alapján lehetséges, hogy a miniszterelnök bejelenti a vitatott törvényjavaslat bevezetésének felfüggesztését.

Az országban mára a szakszervezetek általános sztrájkot hirdettek, melynek keretein belül a tel aviv-i reptéren felfüggesztették a járatokat, a bevásárlóközpontokat bezárták és két kikötő szintén teljesen szünetelteti működését.

(Reuters, denník)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban