Na hlavný obsah

A MiG-29-es vadászerpülőgépek Ukrajnának való átadása volt a Szombati párbeszédek nevű vitaműsor fő témája

Gyimesi György "júdáspénznek" tartja a MiG-ekért kapott 900 millió eurót.

A MiG-29-es vadászerpülőgépek Ukrajnának való átadása volt a Szombati párbeszédek nevű vitaműsor fő témája
Szlovák MiG-29-es vadászgépek. Foto: TASR

Tomáš Valášek, a Progesszív Szlovákia, Erik Tomáš, a Hlas-SD, és Gyimesi György, az OĽaNO tagja voltak a Szlovák Rádió Szombati párbeszédek c. műsorának szombati vendégei. A politikai vitaműsor fő témája ezúttal a MiG-29-es vadászrepülőgépek Ukrajnának való átadása volt.

Valášek szerint a kormánynak már korábban meg kellett volna lépnie ezt a lépést, és sokkal diszkrétebben. Szerinte nem a politikusok, hanem az Alkotmánybíróság dolga eldönteni, vajon alkotmányos -e, hogy a megbízott kormány döntsön ebben az ügyben.

Gyimesi György úgy véli, a kormány nem az alkotmánynak és a polgárok akaratának megfelelő döntést hozott, és judáspénznek tartja azt a 900 millió eurót, amit Szlovákia a MiG-ekért kap. Gyimesi ugyanakkor kijelentette, támogatja Szlovákia EU- és NATO-tagságát.

Erik Tomáš véleménye szerint ennek a témának jelenleg nem is szabadna terítéken lennie. „Ahelyett, hogy a kormány a magas árakkal foglalkozna, a MiG-ekkel foglalkozik. Először beszéljünk a szlovákiai segélyekről, utána beszélhetünk az Ukrajnának szánt segélyekről is“ – tette hozzá a HLAS-SD alelnöke.

(RTVS, Denník)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban